Dutch TV Channels NED1, 2 and 3 available in HD from July 4th!

Page content

image

The Dutch Public Broadcasting Company starts with a HD version of the Dutch TV Channels Nederland 1, 2 and 3.

A quote from the source website (in Dutch):

De publieke omroep start op 4 juli met de HDTV-kanalen van Nederland 1, 2 en 3. De Tour de France (NOS) vormt de aftrap voor regulier aanbod van HDTV in Nederland. De NOS zal drie weken lang alle live verslaggeving van de tour-etappes in HD-kwaliteit verzorgen. In eerste instantie zendt de publieke omroep een beperkt aantal programma’s in HD-kwaliteit uit en worden de overige programma’s ‘opgewaardeerd’.
Cees de Bruin, directeur distributie, technologie en uitzending van de NPO, is zeer tevreden dat alle drie de publieke netten in HD-kwaliteit een plaats op de kabel krijgen: “Het publiek heeft vorig jaar na de HD-uitzendingen door de NOS van het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen duidelijk gemaakt hoezeer zij die HD-uitzendingen waardeert. We zijn er technisch klaar voor om alle drie de netten regulier in HD-kwaliteit aan te bieden.”
Abonnees van Ziggo kunnen de drie publieke HD-kanalen zonder meerkosten bekijken. Naar verwachting sluiten andere distributeurs op korte termijn aan bij het initiatief.

Source : Broadcastingmagazine (Dutch)

I have a Ziggo TV subscription and I’m glad that the new HD channels will be available for free! Let’s hope the other Dutch broadcasting companies will follow soon!